Les dones movem el món!

El 8 de març reivindiquem l'apoderament d'unes dones que van dir prou. Prou a una explotació socioeconòmica, de gènere i de classe. Prou a unes condicions laborals indignes i inferiors al gènere masculí. Prou a la submissió, en definitiva prou a la discriminació pel fet de ser dona.

La història ens mostra com a través de dècades de lluita feminista hem anat avançant cap a una societat més justa i igualitària. Van ser les nostres àvies i les nostres mares les que van lluitar pel dret a vot, per la incorporació de les dones en llocs de presa de decisions, per la visualització de la dona en la societat, per la seva participació en la vida política, per poder avui en dia ser lliures en les nostres decisions, pensaments i sentiments. És a dir, a elles els hi devem la vida, la lluita i la llibertat! 

Tot i això no ens podem aturar. Actualment només el 35% dels càrrecs electes municipals són dones, per no parlar de les que ostenten el càrrec d'alcadessa que són només el 18%. Tot i que el 60% de l'alumnat universitari són dones només el 14% són catedràtiques i aconsegueixen desenvolupar-se laboralment en el món acadèmic. També veiem que tot i estar més formades la diferència salarial entre els dos gèneres és d'un 20% en detriment de la dona. 

Aquestes dades també reflecteixen la concepció que té la societat sobre la dona: programes televisius, revistes i música encara projecten una imatge de la dona totalment vulnerable, indefensa i amb la necessitat d'un home al cantó que ens salvi.

No necessitem cap príncep blau! Hem arribat fins aquí amb el nostre apoderament, els nostres drets com a dones són fruit de la nostra emancipació de gènere i no ha estat fàcil, però la lluita ens demostra que som el subjecte que fa avançar la societat cap a la igualtat de gènere. 

Per tot això seguirem lluitant, estem convençudes que la lluita feminista és la que ens permetrà superar les traves i clixés de la societat actual. Som nosaltres, ara i aquí!

Qui no es mou, no sent les cadenes (Rosa Luxemburg)

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada