TOT l'ANY #SENSEVIOLÈNCIA!

De nou arriba el 25 de novembre i, de nou, presses dels mitjans de comunicació per omplir pàgines i minuts amb balls de xifres anònims, mentre el poder públic recorre a la hipocresia d’aquell qui té responsabilitat, en nous manifestos de condemna. La darrera xifra que ha vist la llum és la de les 700 víctimes mortals que ha patit l’estat espanyol en els darrers 10 anys.

Però siguem conscients que darrere les xifres hi ha persones, històries de vida truncades pel masclisme més salvatge. Als Països Catalans hi ha més de 200 dones mortes en la darrera dècada. Entre elles, l’Alba de Tàrrega, l’Anna de Torà i la Marina de Cervera en són un exemple a les nostres contrades.

Des de La Segarrenca no ens cansarem de repetir que lamentar-nos un sol dia a l’any per tot el que s’emporta per davant la violència masclista és un acte de cinisme, hipocresia i inconsciència. I és que les formes de violència contra les dones són moltes i molt diverses atès el sistema basat en el patriarcat en el qual (sobre)vivim. Per tant, durant tot l’any hi ha agressions a les quals fer-hi front. En l’àmbit laboral, en les relacions de parella, en les familiars, als mitjans de comunicació, etc. trobem contínuament comportaments violents que persegueixen la submissió de les dones. No oblidem que el menyspreu, la humiliació, la infravaloració, el paternalisme... també és violència masclista!

Però aquest any, volem aprofitar el 25 de novembre per denunciar explícitament la violència que exerceix el govern espanyol negant el dret a decidir de les dones sobre el seu propi cos. La reforma del codi penal i de la llei de l’avortament és una agressió  sense precedents en l’anomenada democràcia postfranquista, als drets fonamentals de les dones.

No ens faran callar! Ni el 25N ni mai!

La Segarrenca

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada